Ulje Vam nudimo u pakiranjima od:

 

-staklena ambalaža " MARASKA " četvrtaste
  boce
  0,10 litra
------------
  0,25 litra
------------
  0,50 litra
------------
  0,75 litra
------------
  1,00 litra
------------
   
Ulje šaljemo i poštom, plaćanje pouzećem.
Poštarina nije uračunata u cijenu.
Tikva
 
 
 
Naše ulje

Domaće Međimursko Bučino ulje ne samo da je ukusno za salate već se upotrebljava i u medicinske i kozmetičke svrhe za tretiranje kože i kose.

Držimo se starog načina prešanja sjemenki bundeve da bi dobili i zadržali vrhunsku kvaliteu ulja. Naše ulje proizvedeno je prirodnim postupkom i najvažnije je da ne sadrži nikakve dodatke ( konzervanse, boje... ).  100% zadovoljava domaće tržište, a počeli smo ga plasirati i van naših granica.

Idealno je za sve vrste salata: kumpir salata, grah salata, zelena salata, salata od zelja, miješana salata...

Koncentrat životne energije ima:

- puno nezasićenih masnih kiselina
- obilje minerala, te osobito kalija i cinka
- visoki postotak karotina i vitatmina A, E, B
- licitina ( kao prevencija ateroskleroze )
- fosfora ( smanjuje kolesterol u krvi )
- pomaže muškarcima kod problema s prostatom
- regulira mokrenje i smanjuje bolove uz 1-2 žlice dnevno
- povećava potenciju

-100 g bučinog ulja ima 3766 KJ ili 900 Kcal
- bez aditiva i dodataka

 

Recept

Narežite krastavce i papriku na kockice i dodajte
kukuruz i grah (po želji crveni ili bijeli luk).
Pripremijenu smjesu zalijte začinskim jabučnim octom
s ružmarinom i bučinim uljem te dobro promiješajte.
Po želji dodajte soli i papra.

... i dobar tek !

Bundeva i zdravlje

Bundeva se opravdano smatra kraljicom jeseni. Naši stari su iz mesa bundeve i vode miješali kašice i stavljali ih na opekline i rane. Danas su poznati brojni blagotvorni učinci na zdravlje.
Slatko meso fine strukture krije mnoštvo blagotvornih nutrijenata, a istodobno je siromašno kalorijama i lako probavljivo. Bundeva je odličan izvor vitamina, a i  vrlo dobar izvor važnog antioksidansa – vitamina C. Zajedno, vitamini A i C  surađuju u jačanju imunološkog sustava. Bundeva se ističe i sadržajem vitamina B skupine, osobito vitamina B1, B3, B6 te folne i pantotenske kiseline.
Vitamini B skupine smatraju se antistresnim vitaminima jer se nedostatak nekog vitamina iz skupine nerijetko očituje letargijom, anksioznošću ili depresijom. Vitamini B skupine također mogu imati i relaksirajuče djelovanje, poznato je i da je adekvatan status vitamina B u direktnoj sprezi sa razvojem i očuvanjem mentalne funkcije čovjeka. Bundeva je dragcijen izvor minerala – kalija mangana ibakra te prehrambenih vlakana neophodnih za pravilno funkcioniranje probavnog sustava. Nutritivni profil najkoncentriranijh izvora alfa-linolenske kiseline, esencijalne omega-3 masne kiseline koja smanjuje rizik od bolesti srca i krvožilnog sustava.
Žarko naranđastu i žutu boju budeva duguje  fitokemikalijama iz skupine karotenoida: alfa-karotenu, beta-karotenu, luteinu, zeaksantinu i beta-kriptoksantinu. Osim za boju karotenoidi su zaslužni i za brojne lijekovite učinke budeve. Djeluju kao snažni anioksidansi štiteči od štetnog utjecaja slobodnih radikala, poboljšava rad imunološkog sustava, potiču zdravlje srca, očiju, pluća te općenito podržavaju optimalno zdravlje.
Bundeva u kulinarstvu

Bundeve imaju veliku hranidbenu vrijednost. Osim raznih juhica, umaka sprema se i poznata savijača „ Međimurska pogača od tikvi “. Dakle i u kulinarstvu je bundeva vrlo cijenjena i upotrebljava se na tisuću načina ovisno o sposobnosti kuhara.
Bila bi prava šteta ne iskoristiti  tu tako vrijednu namirnicu!

Naslovnica O nama Naše ulje Frizerski saloni Kontakt iMagic